Hotel  Park  u  podnožju  Fruške  Gore

idealan  hotel  za  vaš  tim  bilding

 

 

Izuzetna lokacija, visoki kvalitet, pristupačne cene. Velike mogućnosti za razne indoor i outdoor aktivnosti... Za posete i izlete do obližnjiih atrakcija i prirodnih lepota... Za ručkove, večere i zabave u etno restoranima i vinarijama. Sve to po vrlo pristupačnim cenama. Saznajte više okolina hotela PARK.

HOTEL PARK JE ONE-STOP SHOPPING ZA VAŠ TIM BILDING. OBEZBEĐUJEMO I ORGANIZUJEMO SVE: SMEŠTAJ, OBROKE U HOTELU I U ETNO RESTORANIMA, INDOOR I OUTDOOR AKTIVNOSTI, POSETE I ZABAVE.

I sve to po izuzetno pristupačnim cenama.

 

Tim bilding putovanje treba zaposlenima da pruži nezaboravan doživljaj, nešto jedinstveno što ce dugo pamtiti sa sjajem u očima.

Hotel Park u podnožju Fruške Gore, svojim kvalitetom i izuzetnom lokacijom i brojnim indoor i outdoor aktivnostima, omogućava upravo takav nezaboravan doživljaj. Ako želite nešto drugačije – ali u okviru organičenog budžeta – hotel Park je vaš izbor. Pored zabave i adrenalina koje ćete iskusiti upoznaćete Frušku Goru, najlepši nacionalni park u ovom delu Evrope. Let the adventure begin. Neka avantura počne!

 

 

 


Mnoge kompanije poveravaju svoje Tim Bildinge hotelu Park. Često i više puta. Neke su velike multinacionalne kompanije, neke srednje a neke male. Za nas su svi isto važni. Svi, bez izuzetka, su izuzetno zadovoljni, planiraju da ponovo dođu i spremni su da nam daju tople preporuke. Pominjemo samo neke od kompanija koje su nedavno bile u hotelu Park i njihove Tim Bilding programe (mnoge kompanije kombinuju Seminar i Tim Bilding) Mercedes, Siemens, Toyota, Hemofarm, Roche, Planeta Sport, Mercator, mnoge banke, mnoge ambasade i mnoge Vladine i Nevladine organizacije. 

 

Utisci gostiju

 

 

"Hvala na svemu! Sve je bilo savršeno! Odlični domaćini! Hvala puno!"

Hemofarm A.D.

 

 

 

"Bilo nam je izuzetno lepo i prijatno na team buildingu, imate moju preporuku. Nadam se da će biti prilike za ponovni susret i druženje." 

BankaIntesa

 

 

 

"Wagen je ove godine organizovao potpuno drugačiji seminar. Sve je počelo okupljanjem u prestižnom hotelu Park u Rumi, a nastavilo se obilaskom poznatih vinarija u regionu. Degustacja u Mačkovom podrumu ostavila je svima sladak ukus. Nesvakidašnji izgled i potpuno drugačija prezentacija o vinima od drugih obezbedilo je vrlo pozitivnu atomosferu za dalje izazove. Mislim da bi se svi složili sa mnom da je put do Krčedinske ade i nazad bio prava avantura. Naši domaćini su se postarali da putovanje Dunavom bude prijatno uživanje sa puno istorijskih činjenica.  Drugi dan je bio rezervisan za seminar sa tehničkim trenerom Contitech brenda, paintball na Fruškoj gori i veselo veče uz tamburaše u Hotelu Park, Ruma. Tokom seminara učesnici su dobili šansu da čuju nove informacije, razmene iskustva i probleme sa kojima su se suočili u polju auto delova. Zatim su razvijali takmičarski duh na paintball-u da bi na kraju dana zakopali "ratne sekire" uz dobru klopu i veselu muziku" 

Wint - Wagen International d.o.o

 

 

 

 

 

TIM BILDING PAKETI VEĆ OD 49 €

 

Da vam olakšamo planiranje navodimo nekoliko mogućih Tim Bilding paketa. Po vašoj želji možete da dodate jos neku aktivnost ili da zamenite uključenu aktivnost sa nekom drugom. Sve aktivnosti uključuju prevoz do lokacije. Ručak i večera su u hotelu osim ako je drugačije naznačeno. Doručak je uvek obilan švedski sto. Po dolasku u hotel uvek vas očekuje dobrodošlica i osveženje – kafa i/ili bezalkoholna pića, slatka i/ili slana peciva i/ili voće, u zavisnosti od vaše želje. Da maksimizirate vas doživljaj dolazak u hotel može biti pre podne a odlazak popodne ili uveče tako da i prvog i poslednjeg dana možete uživati u timskim aktivnostima.

 

TB1  2 dana/1 noć 49 €

Cena uključuje: Smeštaj. Ručak. Večera. Doručak. Borkovac- slobodne aktivnosti u prirodi. Sportski Centar Dvorana ili Kuglana 2 sata.

TB2  2 dana/1 noć 69 €

Cena uključuje: Smeštaj. Ručak. Večera. Doručak. Borkovac – slobodne aktivnosti u prirodi. Vinska Tura Fruškogorski Vinski Put.

 

TB3  2 dana/1 noć 94 €

Cena uključuje: Smeštaj. Ručak. Večera. Doručak. Sportski Centar Dvorana ili Kuglana 2 sata. Borkovac - slobodne aktivnosti u prirodi. Fruškogorski Džip Safari ili Dunavska Rapsodija.

TB4  3 dana/2 noći 165 €

Cena uključuje: Smeštaj. Dva Doručka. Dva Ručka. Dve Večere. Sportski Centar Dvorana ili Kuglana 2 sata. Borkovac-  slobodne aktivnosti u prirodi. Fruškogorski Vinski Put. Fruškogorski Džip Safari ili Dunavska Rapsodija.

 

TB5 3 dana/2 noći 185 €

Cena uključuje: Smeštaj. Dva Doručka. Dva Ručka.

Dve Večere – jedna večera u hotelu i

jedna večera sa pićem i muzikom u Etno restoranu.

Sportski Centar Dvorana ili Kuglana 2 sata. Igrice bez granica.

Fruškogorski Džip Safari ili Dunavska Rapsodija

 

Cene su za grupe od minimum 20 osoba. Cene su za smeštaj dve osobe u Standard sobi. Doplata za smeštaj jedne osobe u sobi i za smeštaj u Superior i Lux sobama. Boravišna taksa i osiguranje 1.9 € po osobi u danu nije uključena u cenu i dodatno se naplaćuje. Svečane večere sa pićem i muzikom - je moguće organizovati u hotelu Park ili u jednom od etno restorana ili u jednoj od čuvenih Fruškogorskih vinarija. Muzika je popularni tamburaški orkestar ili popularni bend. Moguće je organizovati ručak i u jednom od Fruškogorskih Manastira. Hotel Park sve organizuje i obezbeđuje – vi samo uživate.

 

 

 

Indoor Aktivnosti - u Zatvorenom Prostoru

 

Programi koji sadrže mnogo zanimljivih i zabavnih zadataka i igara kojima se razvija komunikativnost, strateško razmišljanje, timski rad i kreativne sposobnosti. Organizuju se u jednoj od sala hotela Park ili u Sportskoj Hali koja je odmah pored hotela. Veliki broj mogućnosti. Pominjemo samo neke.

 

Reklamožder - Svaka ekipa dobija zadatak da snimi reklamu za odredjeni proizvod. Ekipe osmišljavaju koncept reklame, dodeljuju uloge, biraju rekvizite i lokaciju i kreću u akciju. Snimaju reklamu (najčesće mobilnim telefonima). Kasnije se organizuje Revija reklama koje su ekipe snimile, proglašava najbolja i dodeljuju simbolične nagrade.

 

Kvizologija - Kviz igra koja može da bude organizovana kao tematsko veče ili kao timska aktivnost. Uz raznovrsna pitanja (mozgalice, muzički zadaci, kreativni zadaci, duhovite igrice itd.) tim uživa u takmičarskoj atmosferi. Odlična zabava koja istovremeno poboljšava klimu i medjuljudske odnose unutar tima.

 

Gluvi telefoni - Članovi tima stoje u jednom redu. Koordinator ce prošaputati dugu poruku prvom članu tima. Bez pisanja ili snimanja poruke član tima ce prošaputati poruku sledećoj osobi. I tako do poslednje osobe. Poslednja osoba izgovara celu poruku. Tim koji najtačnije izgovori poruku sa početka pobedjuje.

 

Karaoke - Članovi tima pevaju uz snimljenu muziku (muzički video) preko mikrofona i ozvučenja. Muzika uz koju pevaju je najčesće popularna pesma za koju je uradjen aranžman bez vokala. Tekst pesme je prikazan na ekranu ili projekcionom platnu a boja teksta se menja u skladu sa vremenom kada odredjeni slog treba da bude otpevan. Na kraju karaoke programa svode se rezultati i uz ceremoniju proglašava najbolja ekipa.

 

Dvoranski sportovi- U velikoj dvorani Sportskog Centra, koji se nalazi odmah pored hotela Park, mogu se organizovati svi dvoranski sportovi - Mali fudbal,Košarka, Odbojka, Rukomet – kao i razne druge aktivnosti. Sportski Centar ima i kuglanu i teretanu.

Na slici je Velika Dvorana Sportskog Centra, koji se nalazi odmah do hotela Park

 

Zumba Party - Zumba je vrsta fitnes plesa koji kombinuje brze i spore latino ritmove sa popularnom muzikom različitih žanrova. Kombinuje salsu, regeton, cumbiu, ali i tango, baćatu, "belly dancing", hip hop, lambadu, "rock & roll", tvist i druge plesove. Zajednički čas uz profesionalnog koreografa, učenje koraka i igranje. Odlična zabava za veće grupe.

 

Igrice bez granica -  skup sportsko rekreativnih aktivnosti, čija je svrha stvaranje pozitivnog, pouzdanog i efikasnog tima i promovisanje prijateljskog takmičenja i timske kohezije. Pripremite se za smeh i zabavu, ali očekujte da će i u vama neizostavno proraditi takmičarski timski duh kada vidite kako vam sigurno odmiču susedne ekipe čiji su članovi "ludački" zagrizli na igru!

 

 

 

 

 

 

 

outDOOR AKTIVNOSTI - u prirodi

 

Veliki izbor aktivnosti u prirodi koje će članovi vašeg tima dugo da pamte. Nenaporan, pun uživanja izlet u Borkovac ili adrenalinom nabijen Džip Safari. Ili nesto drugo, isto tako nezaboravno. Lokacije – Borkovac, Fruška Gora, Dunav. Džoging i trim staza u Borkovcu * Zip Line i prepreke * Orijentiring u prirodi * Rock Climbing * Biciklima po Fruškoj Gori * Streličarstvo * Seoska Olimpijada * Čamcima Dunavom * Džipovima po Fruškoj Gori * Zajedničko Kuvanje.

 

Džoging i trim staza - Izletište Borkovac, samo 2 km od hotela, je divna oaza prirode. Šuma, divno jezero, etno restorani i Olimpijski bazen. Kroz šumu su džoging staze i trim staza sa stanicama za rekreativnu razonodu i vežbanje. Pogledajte video ovde

 

Orijentiring u prirodi - Zadatak takmičara je da, pomoću karte sa ucrtanim tačkama i sa kompasom, pronadje kontrolne tačke na terenu za što kraće vreme. Može biti kombinovano sa specijalnim zadacima, iznenadjenjima, preprekama itd.

 

Rock climbing ( Penjanje uz stenu ) - Oprobajte se u penjanju uz veštacku stenu.

 

Streličarstvo - Robin Hudova veština – gadjanje meta iz daljine sa lukom i strelom.

 

Seoska Olimpijada - Potezanje konopca, bacanje potkovice, bacanje kamena s ramena, trka u džakovima

 

Paintball - Simulacija ratne igre prema različitim scenarijima sa korišćenjem šarenih kuglica kao municije

 

Archery Tag - Kombinacija tri sportske discipline. Za ovu igru se koristi specijalna oprema i zaštitne maske. Učesnici formiraju timove od po pet igrača. Igra počinje brojem strelica u centru obeleženog terena za igru. Na zvižduk, igrači se utrkuju da ih pokupe, a potom ih ispaljuju na protivničku ekipu. Igrač je eliminisan ako ga pogodi strelica. Ova igra je vrlo dinamična i garantuje dobru zabavu, a može da se realizuje i u zatvorenom prostoru i u prirodi.

 

 

 

 

 

DUNAVSKA RAPSODIJA

 

 

Jedinstvena romantična avantura. Doživljaj je relaksirajući i vrlo prijatan jer je voda na potezu kojim se plovi skoro uvek mirna. Sremačka zakuska i Dunavski ručak su uključeni u program. Dolazak na Dunav u Čortanovcima. Šarmantni restorančić na pontonu (splavu) gde nas čeka Sremačka Zakuska uz domaću rakiju i vino. Udišite duboko vazduh za koji mnogi smatraju da je najzdraviji u Srbiji, zbog jedinstvene ruže vetrova. Ukrcavanje u čamce (za po 16 osoba). Plovidba do Krcedinske Ade uz divan pogled na prelepe obronke Fruške Gore sa desne strane i široke ravnice Bačke sa leve strane. Prolazimo ispod impozantnog mosta kod Beške. Krčedinska Ada je jedinstveni prirodni rezervat sa velikim brojem raznih životinja. Prilika da se slikate sa stadom ovaca ili sa čoporom konja ili sa mangulicama (poludivlje svinje) i pticama u njihovom prirodnom okruženju. Nastavljamo plovidbu kroz Koviljsko-Petrovaradinski Rit, izuzetno zanimljivim delom Fruškogorskog Podunavlja. Ukoliko vodostaj dozvoljava posetićemo čuveni manastir Kovilj. Povratak u Cortanovce preko Arkanja. Čeka nas Dunavski ručak na splavu uz domaću rakiju i vino.

 

FRUŠKOGORSKI DŽIP SAFARI

 

 

Uzbudjenje i adrenalin na pretek. Bezbroj prilika za snimanje predivnih predela i atrakcija. Doživljaj koji se ne zaboravlja. Dolazak u Čortanovce. Piće dobrodošlice za ohrabrenje. Sedamo u džipove, old-tajmere iz 1941.g. , (vozač i mesta za još 5 osoba). Vozimo se uz Dunav do Sremskih Karlovaca, najromantičnije varoši u Srbiji. Nastavljamo preko Stražilova, mesta večnog počinka Branka Radičevića. Stižemo u čuveni manastir Grgeteg. Ovde se nalazi palentološki nalaz obale nekadašnjeg Panonskog Mora. Produžavamo preko prelepih obronaka Fruške Gore do manastira Velika Remeta koji ima najviši zvonik u Sremu i čuveni Vizantijski Ikonostas. Prolazimo pored čuvenog izvora Ubavca, kroz voćnjake, vinograde i dolove. Nakratko posećujemo čuveni manastir Krušedol koji je osnovan od strane Despota Djuradja Brankovića. U povratku ka Čortanovcima videćete čuveni izvor Kozarica i iskopine Rimskog Grada Castrum Herkulus. Na kraju vožnje od 50 km opustićete se uz ručak u šarmantnom restorančiću na pontonu (splavu). Uz ručak ide i posluženje domaćim vinom i rakijom i sa domaćim kolačima.

 

FRUŠKOGORSKI  VINSKI PUT

TRI VINARIJE I DEGUSTACIJA VINA UZ ZAKUSKU

 

Prošlo je vise od 1700 godina od kada je rimski car Marko Aurelije Probus, rođen u Sirmiumu (današnja Sremska Mitrovica ) zasadio prvu vinovu lozu na padinama Fruške Gore u selu Neštin. Panonsko zemljište, pogotovo na južnoj, sunčanoj strani Fruške Gore, vekovno iskustvo u pravljenju vina i tradicionalne tajanstvene recepture učinili su da se žitelji Srema smatraju među najveštijim vinogradarima i vinarima. Danas Fruška Gora broji više od 60 porodičnih vinarija. Mi vam predlazemo obilazak tri najznačajnije vinarije na južnim padinama Fruške Gore – vinarije Deurić, Kovacević i Mačkov Podrum. Sve tri su blizu hotela Park što čini ovaj izuzetan dozivljaj prijatnim i nenapornim.

 

 

Kroz slikovite pejzaže stižemo u bajkovito seoce Mala Remeta gde započinjemo našu Fruškogorsku avanturu posetom porodičnoj vinariji Deurić. Organizovana na najsavremeniji način i okružena nepreglednim vinogradima i plantažama jabuka ova vinarija ostavlja jak utisak. Sa gornjeg sprata glavne zgrade puca pogled na jug preko Save sve do Mačve i planine Cer. Upoznaćete se sa istorijom kuće, poslušati uzbudljive vinske priče i saznati više o najpoznatijim etiketama ove impresivne vinarije.

 

Nastavljamo kroz pitome fruškogorske predele i stizemo do Iriga, na čijem ulazu je jedna od najpoznatijih vinarija u Srbiji – Vinarija Kovacević. Vinarija porodice koja se uzgajanjem vinove loze bavi duže od 100 godina. Danas iz ove vinarije dolaze neka od najkvalitetnijih i često nagrađivanih vina u Srbiji i u širem regionu. Saznaćete o istoriji i upoznaćete se sa najvažnijim  etiketama ove renomirane vinske kuće.

 

 

Nedaleko, takodje na ulazu u Irig, je nasa sledeća poseta, Vinarija Mačkov Podrum.  Još jedna dugogodišnja porodična tradicija – jos od 1800-ih godina. Opustićemo se u autentičnom sremačkom ambijentu Mačkove vinske kuće. Od ljubaznih domaćina čućemo neke uzbudljive vinske priče. Ako imamo sreće upoznaćemo vlasnika vinarije, nadaleko poznatog gospodina Savu Jojića, jednog od svetskih poznavalaca vina. On voli da priča sa posetiocima i on će vam objasniti zašto je njihov moto Znati Piti – Znati živeti.  Ovde nas očekuje degustacija nekoliko njihovih vina uz hladnu zakusku.

 

U svakoj vinariji moguće je kupiti vino po cenama znatno nižim nego u radnji. 

 

 

ŠKOLA VINA U VINARIJI  

 

Trajanje 4 sata - Uključuje predavanja, degustaciju 6 etiketa  (6 vrsta vina) i ručak. 

Hotel Park omogućuje svojim gostima jedinstvenu kombinaciju uživanja i edukacije. Saznajte o vinima na mestu gde se vina proizvode. U  predivnom ambijentu fruškogorskih vinarija koje se nalaze na samo 15-ak minuta od hotela Park, na južnim padinama Fruške Gore, okruženi stotinama hektara plantaža jabuka i vinograda. Idealan doživljaj kako za individualne goste i za parove tako i za grupe a posebno za Tim Bildinge.

 

 

Školu Vina vodi sertifikovani Somelijer. Najčešće je to Marija Marmut koja je i direktor obuke i jedan od predavača u Udruženju Somelijera Vojvodine. Škola traje četiri sata i sastoji se od nekoliko segmenata. U prvom delu je predavanje uz prezentaciju i praktične vezbe i obuhvata teme kao sto su istorija nastanka vina, sorte vinove loze, vinifikacija (proces pravljenja vina). Sledi obuka za pravilan servis vina i odabir čaša, uparivanje hrane i vina i senzorika, odnosno tehnike pravilne degustacije vina. U toku predavanja su degustacije 3 etikete (3 vrste vina). Zatim sledi obilazak proizvodnje i obilazak vinskog podruma i barik sale. Nakon toga je rucak i degustacija jos 3 etikete (3 vrste vina). Svaki polaznik dobija diplomu o uspešno završenoj školi vina. Učenje i uživanje na jednom mestu su pravi način da se prepustite čarima vina. Doživljaj koji ćete dugo da pamtite i o čemu ćete rado govoriti svojim prijateljima. Živeli! Broj učesnika je ograničen - Rezervišite što ranije! 

 

 

 

MOGUĆE  POSETE  I  IZLETI

 

Hotel Park je idealno lociran za mnoge posete i izlete do obližnjih atrakcija i prirodnih lepota. Samo 30 minuta od Beogradskog aerodroma a u podnožju predivne Fruške Gore, najlepšeg nacionalnog parka u Srbiji. Samo 2 km od hotela je prirodna oaza Borkovac, sa svojom  šumom i jezerom. 20-ak minuta od hotela Park su najpoznatiji Fruškogorski Manastiri i najpoznatije Fruškogorske vinarije. Samo 15 minuta od hotela je poznata Banja Vrdnik a samo 40-ak minuta od hotela su Sremski Karlovci, najromantičniji gradić u Srbiji. Ta izuzetna lokacija hotela Park omogućava posete i izlete koji su prijatni, osvežavajuci i nezamarajući.

 

BORKOVAC - ŠUMA I JEZERO

 

 

Na samo 2 km od hotela Park (20-ak minuta prijatnog hoda) nalazi se oaza prirode - izletište Borkovac sa šumom i jezerom.  Kroz šumu vas vode pešačke i trim staze.  Kroz samu gustu šumu protiče i jedan od tri  potoka na kojima leži Ruma. Tu su i etno restorani i nedavno otvoren olimpijski bazen. Prelepo jezero, obima 5 km, se hrani svežim vodama sa padina Fruške Gore. Velike mogućnosti za odmor i rekreaciju. 

 

 

PAVLOVAČKO JEZERO

 

Pavlovačko jezero i kuća Novaka Đokovića

 

 

 

Na samo 10-ak minuta od Hotela Park, na južnim padinama Fruške gore nalazi se Pavlovačko jezero, popularna destinacija koja poslednjih godina privlači sve više znatiželjnika i ljubitelja prirode, a na čijim obalama su kuće mnogih uspešnih ljudi, među njima je kuća Novaka Đokovića.

 

BEŠENOVO JEZERO

 

   

U blizini manastira Bešenovo, jedinog fruškogorskog manastira koji su podigli Nemanjići, priroda je podarila ono što najbolje ume - predivno jezero azurne boje. Oivičeno belim kamenom i crvenom zemljom jezero podseća na neke od najlepših uvala Mediterana pa je tako postalo omiljena destinacija lokalnog stanovništva ali i putnika prolaznika željnih predaha u prirodi i osveženja. Zbog svog nesvakidašnjeg okruženja izvanrednih lepota jezero je često inspiracija umetnicima ali i filmskim ekipama. Jezero predstavlja jedno od najlepših i najčistijih kupališta u Srbiji čijoj vodi pripisuju i lekovitost. 

 

FRUŠKOGORSKA STAZA ZDRAVLJA

 

Rekreativno pešačenje stazama zdravlja. Posete lokacijama koje su nedostupne vozilima. Branje lekovitog bilja – zova, divlje kupine, hajdučka trava, sremus (“ubica otrova”), lavanda itd.

 

Mogućnost okrepljenja u manastiru. Izloženost lekovitoj ruži vetrova i blagotvornoj mirisnoj terapiji lipovih šuma. Blizu hotela Park je jedna od najlepših staza zdravlja – od Manastira Novo Hopovo do Manastira Staro Hopovo u dužini od oko 2 km. Na tom potezu Fruška Gora je prelepa – imali smo komentare “…Lepše od Toskane…”.

 

Posle takve osvežavajuće i podmlađujuće rekreacije ručak u Etno restoranu ili degustacija vina sa zakuskom zaista prijaju.

 

 

 

 ,, Idelan način da se restartujete i napunite baterije. Ne znamo da li nam je više prijala uzbudljiva šetnja fruškogorskim stazama ili prizori koje šetnja pruža. Definitivno topla preporuka svakome,, !

Aleksandra i Dejan , Beograd

 

 

FRUŠKOGORSKI MANASTIRI

 

Na samo  20-ak minuta od hotela Park nalaze se najznačajniji manastiri “Srpske Svete Gore”, kako mnogi nazivaju Frušku Goru. Obilazak četiri Fruškogorska manastira zapocinjemo u manastiru Grgeteg, zadužbini Zmaja Ognjenog Vuka, po svojoj arhitekturi jednim od najlepših manastirskih zdanja. Samo nekoliko kilometara od Grgetega, u miru i tišini Fruškogorskih šuma, dugo već stoluju manastir Staro Hopovo i manastir Novo Hopovo,  vekovima čuvajuci mošti Teodora Tirona, dela Dositeja Obradovića i bogatu kulturno-istorijsku riznicu. Za kraj, upoznajte najznačajniji od 17 Fruškogorskih manastira – Krušedol, zadužbinu poslednje srpske despotske porodice Branković. Mogućnost kupovine lekovitih i organskih proizvoda koje proizvode monasi.

 

Moguce je organizovati ručak ili večeru u jednom od nadaleko cuvenih Fruškogorskih manastira. Doživite jedinstveni ambijent i tišinu i  poseban ugodjaj i prenesite se u daleku prošlost. To će vam  ostati u sećanju kao jedan nezaboravan doživljaj.


SREMSKI KARLOVCI I STRAŽILOVO

 

 

Sremski Karlovci su verovatno najšarmantniji i najromantičniji gradić u Srbiji. Nalaze se samo 40-ak minuta od hotela Park, na obali Dunava. Stara sremska varoš svojom raskošnom arhitekturom i spomenicima kulture godinama oduševljava posetioce. Ovaj uzbudljiv izlet vas vodi kroz šarmantni gradić Irig, pored Vinske Kuće Kovacević, uzbrdo kroz živopisne predele Fruške Gore, sve do vrha,  i onda nizbrdo do Petrovaradina gde skrećemo desno ka Sremskim Karlovcima. U Sremskim Karlovcima vas očekuje razgledanje baroknih fasada Gradskog Trga, Fontane 4 Lava, stare Gimnazije i predivne Saborne Crkve. Vreme za predah na predivnom centralnom trgu.Preporučujemo da probate čuveni švapski kolač Kuglof. Onda kratka šetnja uzbrdo do Muzeja Meda. Nastavljamo kroz bujno zelenilo do Stražilova, mesta večnog počinka Branka Radicevića, jednog od najvećih srpskih romantičara. Poseta vidikovcu pesnika Duška Trifunovića, odakle puca pogled na zvonike karlovačkih katedrala i prelepi Dunav.

 

KRUŠEDOL I SREMSKI KARLOVCI

 

 

Upoznajte najznačajniji od 17 Fruškogorskih Manastira i najromantičniju varoš u Srbiji. Preko južnih padina Fruške Gore dolazimo do čuvenog Manastira Krušedol, zadužbine poslednje srpske despotske porodice Branković. Manastir je izuzetno impresivan i spolja i iznutra. Mogućnost kupovine lekovitih organskih proizvoda koje proizvode monasi. Nastavljamo kroz živopisne predele prelepe Fruške Gore i stižemo u Sremske Karlovce. Ova predivna Sremska varoš svojom raskošnom arhitekturom i spomenicima kulture oduševljava posetioce. Slobodno vreme za razgledanje kitnjastih fasada Gradskog Trga, Fontane 4 Lava, stare Gimnazije i impozantne Saborne Crkve. Posetite Muzej Meda, opustite se u jednom od kafea na trgu i probajte čuveni švapski kolač Kuglof koji je, uz Bermet, najbolji suvenir ovog grada.

 

SREMSKA MITROVICA - CARSKA PALATA SIRMIUM

 

 

20-ak minuta od hotela Park, na obali Save, nalazi se Sremska Mitrovica, na mestu starog Rimskog grada. Tu su ostaci antičkog grada Sirmiuma, poznatog kao “slavna majka svih gradova”. Veliki broj Rimskih Careva je rodjeno upravo ovde. Prošetajte sa vodičem stazama nekadašnje Carske Palate. U okviru kompleksa Sirmium je bar sa pogledom na iskopine gde možete da predahnete uz piće. Nakon posete Carskoj Palati sledi poseta Muzeju Srema, čuvaru tradicije i istorije Srema, kao i poseta Sabornom Hramu i arheološkim iskopinama na Žitnom Trgu.

 

ZASAVICA - SPECIJALNI REZERVAT PRIRODE

 

 

Zasavica je zaštićena kao specijani rezervat prirode. Mirna i pitoma klima, omogućila je opstanak brojnom i raznovrsnom biljnom i životinjskom svetu. Kako bi taj svet bio očuvan sama Zasavica i njeno priobalje 1997. godine stavljeno je pod zaštitu države , kao prirodno dobro  kategorije od izuzetnog značaja. Prostorom dominira rečni biotop, koga čini rečica Zasavica i pritoka Batar u ukupnoj dužini od 33 km. U ekološkom nizu smenjuju se vodeni i močvarni ekosistemi sa fragmentima poplavnih livada i šuma. Ukupna površina rezervata je 1825 ha. Kičmu rezervata čine vodena površina kanala Jovac i Prekopac, kanalisan i prirodni tok potoka Batar, kao i sama rečica Zasavica, koja preko kanala Bogaz ima direktnu vezu sa rekom Savom.

 

etno  restorani, vinarije , salaši, manastiri i piknici

 

U neposrednoj blizini hotela Park su poznate Fruškogorske vinarije, nadaleko čuveni srednjevekovni manastiri, etno restorani i autenticni sremski salaši. Velike mogucnosti da svom Tim Bildingu dodate prijatan doživljaj koji ce učesnici da pamte; nezaboravno veče uz veselu muziku tamburasa, relaksirajući piknik u prirodi, degustacija vina i organskih kozjih sireva ili čak obed u posebnom ambijentu jednog od manastira. Ovde pominjemo samo neke od tih mogućnosti. 

 

 

Restoran lugarnica

 

 

Ovaj šarmantni restoran se nalazi samo oko 15 minuta od hotela Park na sunčanim (južnim) obroncima Fruške Gore. U neposrednoj blizini je manastir Mala Remeta a ceo ambijent odiše posebnim mirom. Osim tradicionalnih sremskih jela sa roštilja specijalitet restorana je divljac - špikovani srneci but, kobasice od divljači i paprikaš  od divljači.

 

DJURINA VODENICA

 

 

Na samo  5 km od hotela Park, nedaleko od severne obale Borkovačkog Jezera, nalazi se predivan salaš Deda Djurina Vodenica. U srcu salasa je vodenica stara oko dva veka, zasticena kao spomenik kulture.  Potok,  koji je nekad pokretao vodenicu, protice kroz salas i uliva se u jezero. U njegovoj bistroj vodi mogu se videti ribe. Okolo je bujno zelenilo koje i usred najvecih vrucina daje osvezavajucu hladovinu. Celo imanje, koje se prostire na preko 20 hektara, je jedna predivna oaza prirode. Tu su vinogradi i voćnjaci i koze i ovce i egzoticna zivina i patke predivnih boja.  Ambijent je predivan. Cist i blag fruskogorski povetarac i zivopisna priroda su sami posebi dovoljni. Ali ukusna domaća organska hrana, domace rakije i vina koje se tu proizvode i ljubazni domaćini učiniće da pozelite da nikada ne odete. Salaš je privatno imanje koje nije otvoreno za posete ali hotel Park u saradnji sa vlasnicima omogava svojim gostima posetu i uzivanje.

 

 

FARMA KOZA gorski

 

Udaljeno samo 15-ak minuta od hotela Park ovo gazdinstvo se nalazi u selu Jazak. Ovde jos iz starina postoji tradicija pravljenja kozjeg sira. Padine Fruške gore, prekrivene šumom, livadama i pašnjacima, od davnina su izvor zdravlja. Oko 700 vrsta lekovitog bilja raste na Fruškoj Gori.  Organski kozji sirevi ove farme su dobijali mnoge nagrade. Jedinstvena prilika da vidite stada koza kako slobodno uzivaju u zelenim pašnjacima i da probate neki od specijaliteta kuće,  kao napr. kozji sir u hrastovini ili vinski kozji sir. Uz degustaciju se sluze Fruškogorska vina. 

 

restoran krušedolka

 

Restoran Krušedolka se nalazi na uzvišici iznad drevnog manastira Krušedol. Prelepa priroda oko restorana i prijatan ambijent u restoranu. Velika terasa ispred restorana sa pogledom iz visine na manastir i na zelene obronke Fruske Gore. U meniju je tradicionalna srpska kuhinja uz domaca vina. Vecera uz pice i tamburaše je nezaboravan dozivljaj. Moguće je kombinovati posetu manastiru i ručak ili večeru u restoranu. Manastir svakako vredi posetiti. Krušedol je zadužbina despota Djurdja Brankovica i jedan od najznacajnijih Fruškogorskih manastira. 

 

ETNO KOMPLEKS ZMAJ OD NOĆAJA

 

Ovo slikovito autenticno “Etno Zdanije” udaljeno je oko 30 minuta od hotela Park.

Domacin je potomak legendarnog Vojvode Čupića, “Zmaja od Noćaja”, jednog od najčuvenijih junaka Prvog Sprskog Ustanka. Ocekuje vas topla dobrodošlica. Domaćin obično dočekuje goste veselim zvucima harmonike. U jednoj sobi ovog impresivnog etno kompleksa izlozene su slike i predmeti vezani za slavnog Vojvodu.

 

 

 

Vinarija deurić

 

Okružena nepreglednim plantažama jabuka i  vinogradima Vinarija Deurić je jedna od najsavremenije opremljenih vinarija Fruške Gore. Sa gornjeg sprata centralne kule puca pogled na jug preko Save sve do Mačve i planine Cer. U okviru vinarije je i restoran gde moze da  se organizuje ručak ili večera za grupu. Udaljenost od hotela Park – samo 10-ak minuta.

 

 

vinarija Mačkov podrum

 

Ova stara, tradicionalna vinarija se nalazi samo 10-ak minuta od hotela Park, na ulazu u živopisnu Fruškogorsku varoš Irig. Mačkova Vinska Kuća se nalazi u kompleksu vinarije i izgradjena je u tradicionalnom Sremačkom-Fruškogorskom stilu. Pored degustacija Mačkovih vina i obilaska vinarije sa stručnim licem moguce je za grupu organizovati ručak ili večeru, sa tamburašima ili bez muzike.

 

 

Vinska kuća kovačević

 

U okviru Vinarije Kovačević posluje i  restoran koji se  nalazi na Iriskom putu, pri samom vrhu Fruške Gore. Priroda oko restorana i pogled na juzne padine Fruške Gore su predivni.  Restoran uziva odlicnu reputaciju. Svideće vam se i ambijent i ponuda i usluga. Kao što je i očekivati, služe se samo vina Kovacević.

 

 

VINARIJA KIš

 

Ova stara porodicna vinnarija iz Sremskih Karlovaca je verovatno najpoznatija vinarija na severnoj strani Fruske Gore. Prema njihovoj tradiciji porodica  Kis je kupila svoj prvi vinograd jos daleke 1801. godine.  Vina Kis su dobila brojna priznanja i nagrade a njihov aromaticni Bermet (dezertno vino) je nadaleko cuven. 

 

 

Neke od renomiranih kompanija koje su poverile svoje Tim Bildinge Hotelu Park 

 

 

"...Kao i uvek osoblje hotela Park nudilo je uslugu najvišeg nivoa. Nama to najviše znači. Tako da uvek tražimo partnere koji rade i razmišljaju slično. I u zaposlenima hotela Park našli smo upravo to. Uvek nam pružaju gostoprimstvo najvišeg nivoa, zbog toga ćemo se i vraćati i ne samo to, preporučujemo ih i ostalim partnerima..." 

Toyota - Svetski lider u proizvodnji automobila

 

 

Knjiga utisaka