/ Fruškogorska Vinska Tura

Fruškogorska Vinska Tura

 Fruškogorska Vinska Tura

 

2 Dana / 1 Noć 59 €
3 Dana / 2 Noći 99 €
4 Dana / 3 Noći 159 €

 

 

Cena uključuje

 • Smeštaj u hotelu Park
 • Boca Fruškogorskog Vina u sobi
 • Doručak (švedski sto) svakog dana
 • Večera svakog dana
 • Fruškogorsko Veče uz tamburaše
 • Tri Fruškogorske Vinarije i degustacija
 • Dva Fruškogorska Manastira
 • Sremski Karlovci i Vinarija Kiš
 • Ručak u Etno restoranu
 • SPA centar neograničeno
 • Besplatan Wi-Fi i parking
 • NOVO Škola Vina - opciono

 

Nezaboravan doživljaj za ljubitelje vina i za ljubitelje prirode. Osetite dah prirode u podnožju prelepe Fruške Gore, najlepšeg Nacionalnog Parka Srbije. Posetite najpoznatije Fruškogorske vinarije. Probajte čuvena Fruškogorska vina na mestu gde nastaju, sto je poseban doživljaj. Doživite izuzetan ambijent srednjovekovnih manastira Fruške Gore koju zbog njenih 17 manastira nazivaju “Srpska Sveta Gora. Posetite Sremske Karlovce, najromantičniju varoš u Srbiji. Razgalite se uz Fruškogorsko Veče i veselu muziku popularnog tamburaškog orkestra koji ce vas oduševiti. Utonite u udobnost hotela Park. Opustite se u modernom SPA centru hotela. Vratićete se odmoreni, osveženi i podmlađeni sa divnim uspomenama.

 

ŠKOLA  VINA ( opciono )

 

Trajanje 4 sata - Uključuje predavanja, degustaciju 6 etiketa  (6 vrsta vina) i ručak. 

Hotel Park omogućuje svojim gostima jedinstvenu kombinaciju uživanja i edukacije. Saznajte o vinima na mestu gde se vina proizvode. U  predivnom ambijentu fruškogorskih vinarija koja se nalazi na samo 15-ak minuta od hotela Park, na južnim padinama Fruške Gore, okružena stotinama hektara plantaža jabuka i vinograda. Idealan doživljaj kako za individualne goste i za parove tako i za grupe a posebno za Tim Bildinge.

 

 

Školu Vina vodi sertifikovani Somelijer. Najčešće je to Marija Marmut koja je i direktor obuke i jedan od predavača u Udruženju Somelijera Vojvodine. Škola traje četiri sata i sastoji se od nekoliko segmenata. U prvom delu je predavanje uz prezentaciju i praktične vezbe i obuhvata teme kao sto su istorija nastanka vina, sorte vinove loze, vinifikacija (proces pravljenja vina). Sledi obuka za pravilan servis vina i odabir čaša, uparivanje hrane i vina i senzorika, odnosno tehnike pravilne degustacije vina. U toku predavanja su degustacije 3 etikete (3 vrste vina). Zatim sledi obilazak proizvodnje i obilazak vinskog podruma i barik sale. Nakon toga je rucak i degustacija jos 3 etikete (3 vrste vina). Svaki polaznik dobija diplomu o uspešno završenoj školi vina. Učenje i uživanje na jednom mestu su pravi način da se prepustite čarima vina. Doživljaj koji ćete dugo da pamtite i o čemu ćete rado govoriti svojim prijateljima. Živeli!    Broj učesnika je ograničen - Rezervišite što ranije!

 

 

 

Posetićete Vinarije tri Fruškogorske vinarije sa degustacijom uz Fruškogorsku zakusku . Posetićete Manastir Krušedol i Manastir Hopovo. Paket od 4 dana/3 noći dodatno uključuje – Izlet u Sremske Karlovce, Posetu Vinariji Kiš sa degustacijom i Ručak u Etno restoranu

 

 

Prošlo je više od 1700 godina od kada je daleke 276. godine naše ere Rimski Car Marko Aurelije Probus, koji je rođen u  Sirmiumu (današnja Sremska Mitrovica), naredio svojim vojnicima da  sade vinograde na južnim obroncima Fruške Gore. Panonsko zemljište, pogotovo  na južnoj sunčanoj strani Fruške Gore, vekovno iskustvo u pravljenju vina i tradicionalne tajne recepture učinili su da se vinogradari Srema smatraju među najveštijim vinogradarima i vinarima. Danas Fruška Gora broji više od 60 porodičnih vinarija. Mi vas vodimo u najpoznatije. Uz degustaciju vina i Sremsku zakusku, u prijatnoj opuštenoj atmosferi, saznacete mnogo o vekovima dugoj tradiciji vinogradarstva Fruške Gore.  U svakoj vinariji moguće je kupiti vina po cenama znatno nižim od cena u radnjama.

 

 

 

Prvi dan

 

Dolazak u hotel. U sobi vas očekuje boca Fruškogorskog vina. Večera u elegantnom restoranu hotela Park.

 

Drugi dan

 

Fruškogorska vinska avantura počinje. Posetićete tri čuvene vinarije – Deurić, Kovačević i Mačkov Podrum. Sve tri su blizu hotela Park što čini ovaj izuzetan doživljaj prijatnim i nenapornim.

 

Kroz slikoviti Panonski pejzaš stižemo u seoce Mala Remeta i vinariju Deurić. Okružena nepreglednim vinogradima i plantažama jabuka i moderno opremljena ova porodična vinarija ostavlja jak utisak. Sa gornjeg sprata glavne zgrade puca pogled na jug preko Save sve do Mačve i planine Cer. Upoznaćete se sa najsavremenijom tehnologijom vina, poslušati uzbudljive vinske priče i saznati o glavnim etiketama ove impresivne vinarije.

 

Nastavljamo kroz pitome Fruškogorske predele i stižemo do Iriga na čijem ulazu je jedna od najpoznatijih vinarija u Srbiji – Vinarija Kovačević. Iz ove vinarije dolaze neka od najkvalitetnijih i često nagrađivanih vina u Srbiji i u širem region. Saznaćete o istoriji i upoznaćete najvažnije etikete ove renomirane vinske kuće.

 

Nedaleko, takođe na ulazu u Irig, je sledeća poseta -  vinarija Mačkov Podrum. Još jedna dugogodišnja porodična tradicija – jos od 1800-ih godina. Opustićemo se u autentičnom ambijentu Mačkove vinske kuće. Od ljubaznih domaćina čućemo neke uzbudljive vinske priče.

Ako imamo sreće upoznaćemo vlasnika vinarije, nadaleko poznatog Savu Jojica, jednog od svetskih poznavalaca vina. On ce objasniti zašto je njihov moto – Znati Piti – Znati Živeti.

 

Danas popodne vas očekuje poseban doživljaj. Posetićete dva najznačajnija srednjevekovna Fruškogorska Manastira. Preko južnih padina Fruške Gore dolazimo do čuvenog Manastira Krušedol, zaduzbine srpske despotske porodice Branković. Manastir je izuzetno impresivan i spolja i iznutra. Njegovu posebnu draž predstavlja to što je tokom svih ovih vekova sačuvao stil srpske srednjevekovne umetnosti i arhitekture. U njemu su posmrtni ostaci mnogih značajnih Srba. Mogućnost kupovine lekovitih i organskih proizvoda koje proizvode monasi. Sledi Manastir Hopovo koji je zadužbina despota  Maksima Brankovića. Po svojoj monumentalnoj arhitekturi, verskim i političkim događajima, Hopovo je  jedan najznačajnijih spomenika srpske kulture.

 

Večeras uživajte uz Fruskogorsko Veče i veselu muziku popularnog tamburaškog orkestra.

 

Treći dan

 

Za ucesnike Vinske Ture od 3 dana/2 noci. Prijatno prepodne za uzivanje. Utonite u udobnost hotela Park. Druga opcija je prijatna setnja do Borkovca i uzivanje u divnoj oazi prirode. Odlazak iz hotela sa divnim uspomenama.

 

Za ucesnike Vinske Ture od 4 dana/3 noci. Izlet u Sremske Karlovce, najromanticniju varos u Srbiji. Ovaj uzbudljiv izlet vas vodi kroz zivopisne predele Fruske Gore, sve do vrha, i onda nizbrdo do Petrovaradina na Dunavu gde skecemo desno ka Sremskim Karlovcima. Stara  sremska varos svojom raskosnom arhitekturom i spomenicima kulture odusevljava posetioce. Uzivajte u barkonim fasadama Gradskog Trga i predivne Saborne Crkve. Preporucujemo da probate cuveni svapski kolac Kuglof. Sremski Karlovci su poznati i po svojim vinarijama. Jedno vreme u Sremskim Karlovcima je postojalo cak 400-500 vinskih podruma. Iz centra kratka setnja do vinarije  Kis. Ova cuvena porodicna vinarija datira jos od 1801-e godine. Kis vina su dobila brojne nagrade a njihov aromaticni Bermet je nadaleko cuven. Uzivajte u degustaciji njihovih vina uz zakusku.

 

Kroz zivopisne predele prelepe Fruske Gore vracamo se na njene juzne padine. Ocekuje nas prijatan rucak u sarmantnom Etno restoranu.  Popodne za opustanje u hotelu Park ili za prijatnu setnju do oaze prirode Borkovac. Vecera u elegantnom restoranu hotela.

 

Četvrti dan

 

Jos jedan dan za opustanje i uzivanje pred odlazak iz hotela ili za jos jednu setnju do Borkovca.

Vracate se odmoreni i osvezeni i puni predivnih uspomena.

 

Napomena: U određenim situacijama moguć je drugačiji raspored poseta i izleta. 

 

Dolazak u hotel Park u petak ili u subotu. Dolazak u subotu mora biti pre 13:00h zbog posete vinarijama. Fruškogorsko veče je u subotu. Za grupe od 20 osoba i više dolazak u dan po njihovom izboru. Cena je po osobi za smeštaj u dvokrevetnoj Standard sobi. Doplaćuje se za smeštaj u jednokrevetnoj sobi i za smeštaj u Superior, Lux sobi ili u Junior Apartmanu. Deca do 5 godina gratis.  Deca od 5 do 10 godina 50% od cene za odrasle. Boravišna taksa i osiguranje 1.9 € po osobi po danu se dodatno plaća.Neograniceno koriscenje SPA centra. Besplatan Wi-Fi internet. Besplatan parking u ogradjenom parkingu hotela Parku u zavisnosti od raspolozivosti.

 

 

 

Utisci gostiju

 

"...Sve je bilo super ali smo posebno uživali u poseti Vinarijama. Degustacija vina na njihovom izvoru, ukusna zakuska, prijatna atmosfera, ljubazno osoblje i njihove vinske priče.... Sve to nas je oduševilo. Pričaćemo svima i doći ćemo opet..." 

Mladen i Marija Apostolović, Beograd